Deer Hunting Forums

Deer Hunting Forums (https://www.deerhuntersclub.com/forums/)
-   Shotgun Hunting (https://www.deerhuntersclub.com/forums/shotgun-hunting/)
-   -   rem 1100 jam (https://www.deerhuntersclub.com/forums/shotgun-hunting/5307-rem-1100-jam.html)

aka_hunter2002 01-13-2010 03:13 AM

rem 1100 jam
 
Hey guys I have a 1100 semi in lt 20ga that I use to hunt rabbits with. It seems to have a problem kicking the spent shell out when useing #6 .But has no problem with slugs . Any one ever had this happen

kemster99 01-13-2010 08:22 AM

is the #6 shot low brass or high brass?

aka_hunter2002 01-13-2010 11:30 AM

the shot is low brass

Hunting Man 01-13-2010 12:13 PM

If my memory serves me when this problem occurs you may have some partially blocked gas ports and simply need a really good overall cleaning of the gun. The gas ports on the older 1100's were a problem for the low brass shells getting stuck when fouling occured as it doesn't allow enough gas pressure to cycle the action completely. If you have the owner's manual just follow the cleaning instructions if not I'm sure you can go on line and locate it. Maybe Bruce can locate it for you he's a wizzard on the computer!

kemster99 01-13-2010 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by Hunting Man (Post 38033)
If my memory serves me when this problem occurs you may have some partially blocked gas ports and simply need a really good overall cleaning of the gun. The gas ports on the older 1100's were a problem for the low brass shells getting stuck when fouling occured as it doesn't allow enough gas pressure to cycle the action completely. If you have the owner's manual just follow the cleaning instructions if not I'm sure you can go on line and locate it. Maybe Bruce can locate it for you he's a wizzard on the computer!

exactly what i was gonna suggest. HM. you beat me to it. lol

Hunting Man 01-13-2010 01:31 PM

I grew up with the 870 but several hunting buddies had the 1100's and ran into the ejection problems. I don't know about any of the newer Rem auto's and if the same problem occurs? I would think they corrected this problem.

aka_hunter2002 01-13-2010 01:42 PM

This is a newer 1100 about 2 years old and i have went and broke the gun down and cleaned it so we will see if the cleaning did the job

Hunting Man 01-13-2010 01:43 PM

That should do the trick. :wink:

rack collector 01-13-2010 01:47 PM

I had a similar problem with a winchester 20 guage auto and after a very intense cleaning it would still jam. A friend suggested a product called Eezox and after a cleaning with that stuff it has not missed a beat again. I couldn't believe all the crud and junk that came out using the Eezox after I had already cleaned the gun.


All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome